sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Matkailuko ainoastaan antaa elämyksiä?

Meillä ihmisillä on sellainen hauska ominaisuus, että yleensä me ymmärrämme omia ratkaisujamme tai mielenkiinnon kohteita hyvin samalla kun suhtaudumme toisten ratkaisuihin ja mielenkiinnon kohteisiiin epäillen. Parhaimmillaan ymmärrämme jotenkin sitä ystäväämme jonka mielestä eri kanervalajien bongaaminen on hauskinta mitä ihminen voi vapaa-ajallaan tehdä...ja sekin on joskus vaikeaa.

Yksi asia jota olen koko ikäni ihmetellyt on monien into pitää lemmikkieläimiä. Tapa mikä on varsinkin nykyään suosittua. Eräs ystäväni hankki koiran ja päätin kohteliaisuudesta hankkia lahjan uuden perheenjäsenen johdosta. Marssin oikein lemmikkieläinten erikoskauppaan ja pyörittelin päätäni! Kauppa oli valtava halli ja täynnä tavaraa. Selitin myyjälle miksi liikkeessä olin ja hän alkoi esittelemään mahdollisia lahjoja joita voisin viedä. No, löysin lahjan ja myöhemmin kävin vielä eräässä Helsinkiläisessä tavaratalossa ja heidän lemmikkiosastollaan. Siellä näin mm.pinkkejä pikeepaitoja ja lastenrattaita muistuttavia rattaita koirille. Silloin olin nähnyt kaiken! Vaikka en ymmärrä lemmikkieläinten pitoa silti hyvin käsitän kuinka tärkeitä ne monille ovat. Nauttikaa te niistä!
Avaruusmatkailu myös aiheuttaa elämyksiä


Suurimpia asioita jotka liikuttavat isoja massoja ja antavat heille elämyksiä on urheilu. Varsinkin sen seuraaminen eli ns.penkkiurheilu. En ole koskaan ollut erityisen innokas penkkiurheilija, mutta aika ajoin saan isoja elämyksiä urheilusta. Kerroin jo viime blogissa F1 aiheisesta elämyksestäni. Tällä viikolla mieleeni tuli toinen.
Se elämys alkoi jo yli kymmenen vuotta sitten. Kaudella 1999-2000 jalkapallon Mestarien liigan finaalissa kohtasivat Real Madrid ja Valencia. Reali Madridin valmentaja teki erikoisen ja rohkean valinnan. Maalitolppien väliin asteli nuorukainen, 18 vuotias huippulupaus nimeltään Iker Casillas. Mietin monen muun tavoin ottelun alussa, että valmentajan täytyy olla hullu. Laittaa nyt 18 vuotias poika loppuotteluun 80 000 katsojan eteen. Jokainen ottelun katsonut muistaa miten kävi: Iker pelasi nollapelin ja oli mukana nostamassa voittopokaalia. Hänen ura on ollut siitä lähtien huikea ja tällä viikolla luin ilokseni uutisista, että perjantaina Olympiastadionilla Suomi-Espanja otteluun maalitolppien väliin astuu kapteeninnauha käsivarressa nyt jo aikamies, 32 vuotias Iker Casillas. Olin ehkä ainoa suomalainen joka toivoi Ikerille nollapeliä. Miten kävi? Ottelu päättyi 0-2. Iker teki sen taas!

En sentään itkenyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti