lauantai 28. joulukuuta 2013

Sateisen harmaata taas...

Tämän talven puhutuin aihe ainakin täällä eteläisessä Suomessa on lumettomuus ja harmaus. Suomalainen ja sää on yhdistelmä joka saa aina aikaan tunteita. Mistä kaksi entuudestaan toisilleen tuntematonta suomalaista keskustelee tavatessaan toisella puolella maapalloa? Ensin sen alueen säästä ja sen jälkeen säästä kotimaassa. Silloin molempien kasvoille leviää leveä hymy, kun uutispalveluissa vilisee otsikot "Lumimyräkkä sotki liikenteen" "Sateet jatkuvat vielä huomenna" tyyliin.
Me haluamme paeta talvea ja erityisesti harmautta. Ei ole vahinko, että matkatoimistojen esitteet pursuavat kuvia auringonpaisteesta. En ole koskaan nähnyt sellaisessa kuvaa sateesta tai edes pilvisestä säästä. Nykyään esitteisiin on helppoa saada auringonpaistetta...kuvia tietysti muokataan tai nykykielelä "photoshopataan". Näin tehdä siksi, että me kaipaamme valoa. Klassisessa hyvän ja pahan taistelussa pahuus kuvaillaan aina pimeydeksi..."pimeyden voimat jylläävät". Hyvää kuvataan valolla. Edistystä kuvataan myös valolla..."Nyt tämä alkaa valjeta minulle" sanotaan kun olemme ymmärtäneet jotain.
Auringolla tehdään matkailussa suurta bisnestä. Minua on aina huvittanut se kuinka monet pilkkaavat matkustamista Kanarialle. "Eihän siellä ole kuin aurinkoa, hotelleja ja rantoja!" ne sanoo. Minä vastaan niille "Aivan! Se on se juttu!". Eihän ihminen muuta tarvi lomalla! Aurinkoa päivällä ja paikan missä nukkua yöllä? Aivan samaa on tarjolla vaikka lennät Aasiaan, Etelä-Amerikkaan tai johonkin muualle...aurinkoa ja hotelleja niissäkin on.
Lomariemua Kanarilla..yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Siksi olen aina kysynyt niiltä jotka kysyvät minulta"Mistä noita halpoja lentoja löytyy?" Miten matka järjestetään, haluaisin tehdä myös tuollaisen omatoimimatkan?", että mitä odotat matkalta? Varsin usein vastaus on: "Haluamme rentoutua, nauttia auringosta ja lämmöstä". Vastaan heille silloin: "Ottakaa sitten valmismatka kohteeseen jossa niitä on ja budjettinne riittää".
Siitä huolimatta suosittelen jokaista kokeilemaan omatoimimatkailua. Kerran kokeiltuaan se voi olla se sinun ja läheistesi juttu. Joillekin kerta riittää ja he palaavat valmismatkoihin. Huvittavia ennakkoluuloja kyllä olen kuullut aiheesta. Yksi tuttuni epäili ettei löydä lentokentältä hotelliin ilman oppaita. Vastasin ettei ole kovin vaikeaa mennä taksiin lentokentällä ja sanoa mihin hotelliin haluaa. Lapsiperheille sanon, että lapset ei ole este matkailla omatoimisesti. Joka puolella maailmaa on lapsia ja lapsista pidetään...kyllä he pärjäävät.

Suomessa on nyt sateisen harmaata..siis eteläisessä Suomessa...mutta netti on keksitty. Aurinko on vain muutaman klikkauksen päässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti