keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Nokka tukossa?

Syksyllä sateitten alettua ja ihmisten palattua töihin, kouluihin ja päiväkoteihin alkaa yleensä flunssakausi. Minullekin tauti tuli joten päätin käyttää sitä kirjoitukseni aiheena. Sairaana sohvalla istuessa kun alkaa aika tulla pitkäksi.

Flunssahan on sairaus joka on jokaiselle tuttu. Niin tuttu, että minua aina huvittaa terveydenhoitajan ohjeet joita he antavat kuin pikkulapselle. "Lepää, juo paljon ja ota jotain särkylääkettä. Mikäli oireet pahenevat varaa aika lääkärille". Hyväähän he tarkoittavat, mutta noiden ohjeiden pitäisi olla aika itsestäänselvyyksiä.

Joka tapauksessa sairastaminen näin muutamankin päivän on harmittavaa. Tulee jotenkin kurja olo. Eikä asiaa yhtään helpota se, että varsinkin naispuoliset tutut aina pilkkaavat meitä miehiä. "Pieni flunssa ja mies tekee kuolemaa!  Minä sentään siivosin talon, hoidin koliikkivauvaa ja pelastin maailman tuholta neljänkymmenen asteen kuumeessa!"

Tätä asiaa on oikein tutkittu ja nyt se on totta: miehet kärsivät flunssan oireista enemmän koska meillä on isommat aivot. Koin suurta iloa löytäessäni tuon uutisen. Ajattelin, että vihdoinkin asia tunnustetaan. Minulle tuli heti mieleen Jannan laulun sanat:"Hullu sä et ole, joskus sitä vaan romahtaa". Miesten flunssaoireet eivät siis ole luulotautia vaan vakavassa tutkimuksessa todettuja tosiasioita.

Luulen kyllä, että mahdolliset naispuoliset lukijat tässä vaiheessa alkavat pohtimaan, että mitenköhän kipeä tuo kirjoittaja oikeasti on. Teksti alkaa vaikuttamaan kuumehoureiselta. Voin vakuuttaa kirjoittavani aivan täydessä siulun ja ruumiin voimissa.

Oli niin tai näin niin arkinen flunssakin voi todistaa kuinka erilaisia me miehet ja naiset olemme.

Jos nainen siis elät parisuhteessa miehen kanssa ja hänelle puhkeaa flunssa jonka johdosta hän vaipuu tekemään kuolemaa sohvalle niin moittimisen sijasta suosittelen toisenlaista toimintatapaa.

Vie hänelle peitto ja lämmintä juotavaa.

Sano hänelle : "Kulta, tiedän sinun tuskasi mitkä johtuvat isoista aivoistasi"

Nimittäin nyt sitä kuuluisaa hoivaviettiä tarvitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti