perjantai 3. lokakuuta 2014

Valinnoista

Tänä aamuna käydessäni kaupassa jouduin taas vaikean paikan eteen. Kylpyhuoneeseen tarvitsin käsisaippuaa. Asia mikä ei ole minulle mitenkään helppo. Joku saattaisi luulla ettei siinä nyt mitään vaikeutta voi olla. Siitä vain hyllyn ääreen ja purkki mukaan. Minulle asia ei ole noin yksinkertainen ja tiesin sen jo kauppaan mennessä. Minulle tuottaa joka kerta suunnatonta vaikeutta valita minkä saippuan otan. Pohdin montaa eri kysymystä: Mikä on halvin? Onko se myös litrahinnaltaan edullisin? Entä kannattaako ostaa iso pullo, joka kyllä riittää pitkään, vai ostaa pieni ja sievä pullo? Tähän kuluu aikaa.

Samankaltainen dilemma minulla on aina hammastahnaa ostaessa. Pohdinta hyllyn äärellä kestää yleensä hyvän tovin. Haaveilen aina niistä hienoista erikoishammastahnoista joilla on komealta kalskahtavat nimet. On jopa erikseen miehille suunnattua hammastahnaa. Se lienee samaa tavaraa, mutta putkilo on vaan musta ja siinä lukee "Men". Viimeksi päädyin aika villiin valintaan. Ostin jotain hienoa erikoistahnaa mikä maksoikin yli kolme euroa.

Toisaalta autoa vaihtaessa en koskaan mieti hetkeäkään minkä auton ostan. Valinta on aina perus Toyota.  Muita merkkejä en edes vilkaise.

Miksi jonkun parin euron tuotteita pitää pohtia, mutta autoa ei?

Se on kysymys johon en osaa vastata. Omalta kohdaltani vaan tiedän asian noin olevan. Naurettavaa ja typerää, sen myönnän, mutta silti minulle totta.

Meillä ihmisillä on tapana pitää omia valintojamme oikeina sekä perusteltuina, mutta onhan asia oikeasti niin , että meillä kaikilla on omituisuutemme.
Yhteiselomme sujuisi paremmin mikäli sen myöntäisimme. Vanha viisaus sanoo, että pitää osaa nauraa itselleen. Jos me jokainen osaisimme nauraa itsellemme emme nauraisi sille oudolle naapurille joka harrastaa vanhojen tulitikkurasioiden keräilyä.

Tai emme nauraisi sille oudolle tyypille joka lukee tuntitolkulla saippuapullojen hintoja.

Päädyin muuten ostamaan limen ja korianderin tuoksuista saippuaa.(kuvassa)
Ja nauroin onaa mahdottomuuttani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti