perjantai 15. toukokuuta 2015

Loma....mikä ihana syy matkustaa!

Elämme kesälomien alkamisten aikoja. Viimeistään kesäkuun alusta työväki aloittelee vuorotellen lomiaan. Joillakin on sellainen onnellinen tilanne, että voi päättää milloin lomailee. Toisilla taas loman päättää esimies tai lomia kierrätetään eri aikoihin jokaisena vuotena. Oli niin tai näin, kesälomaa yleensä odotetaan.
Sitä tosin odotetaan monesta eri syystä. Joillekin vain se, että pääsee töistä pois, on riittävä ilon aihe. Jollekin toiselle odotuksen aihe on vaikka se, että saa nukkua aamuisin niin pitkään kuin haluaa.
Talvi on nyt takana


Minulle loma on lähes aina synonyymi sanalle matka. Minulle ei esimerkiksi herääminen töihin ole koskaan vaikeaa. Viikonloppuinakin, kuten lomallakin, herään aina aikaisin. Yleensä viiden maissa. Myöskään töistä eroon pääseminen ei ole minulle mitenkään erityisen merkittävä asia. Kukapa nyt töissä hirveästi viihtyy, mutta jos joka aamu tuntuu kuin myrkyn juomiselle töihin lähteminen, niin kannattaa miettiä onko tämä minun juttuni.

Näistä syistä johtuen minulle siis loman odotukseen liittyy aina matka. Välillä pidempi ja välillä lyhyempi matka. Usein ryhdyn jo kuukausia ennen lomaa kartoittamaan vaihtoehtoja. Mihin löytyy edullisia lentoja? Missä olisi eniten nähtävää ja koettavaa? Kuka olisi lähdössä mukaan reissulle?

 Niin tein tänäkin vuonna. Talvella löysin edullisia lentoja moneen kohteeseen.

Nythän lentolippujen hinnat ovat laskeneet ja alle viidensadan ja jopa alle neljänsadan euron taas lentoja toisille mantereille. Alkoi tulla runsaudenpula mihin mennä. Moneen paikkaan kun ei kuitenkaan voi matkustaa. Loppuu rahat ja loma, ensin mainittu nopeastikin.

Päädyin sitten ostamaan lennot Los Angelesiin. Hinta oli kohtuullinen ja pääsen vielä testaamaan minulle uutta lentoyhtiötä ja konetyyppiä. Lennän Lontoosta Los Angelesiin Virgin Atlanticin Boeing 787 "Dreamlinellä". Sen pitäisi olla hieno kone!
USA : ssa odottaa autoloma. Tarkoitus on kierrellä katsellen maisemia Kaliforniassa ja naapuri osavaltiossa.

Uskon matkasta tulevan onnistuneen. Toukokuinen Kalifornia on varmasti miellyttävä kohde.

Teen myös matkan Irlantiin ja sekin on minulle uusi kokemus. Kesäinen Dublin on epäilemättä kokemisen arvoinen.

Näillä omatoimimatkoilla joita harrastan on se hyvä puoli, että niistä on iloa lomaa ennen ja loman aikana. Siis kaksinkertainen ilo. Lomaa odotellessa saa iloa ja nautintoa siitä, kun voi suunnitella reissua. Etsiä lentoja, hotelleja,  miettiä missä paikoissa käy, selvittää hintoja jne. Sitten lomalla voi nauttia toteuttaessaan suunnitelmia.
Joskus matka on suuntautunut Kolumbian Medelliniin

Omatoimimatkailu onkin paljon lisääntynyt sen muututtua helpommaksi. Suosittelen jokaista, joka haluaa matkailla, kokeilemaan sitä. Matkoja on helppo suunnitella ja rahaa säästyy huomattavasti valmismatkoihin verrattuna. Eivät ne matkatoimistot hyvää hyvyyttään matkoja järjestä.

On sitten kesäloma sinulle syy lähteä mökille, syy nukkua myöhään tai syy aloittaa se aikoja sitten luvattu kuntokuuri niin toivottavasti lomasi ja sen odotus on onnistunut.

Minulla ainakin loman odotus oli onnistunut.

Eiköhän tämä lomakin onnistu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti