torstai 17. lokakuuta 2013

Matka vai sen suunnittelu?

Olen useasti pohtinut kysymystä siitä kumpi on hauskempaa: suunnitella matkaa vai tehdä se matka?
Joidenkin mielestä kysymys on outo. Suuri osa sanoo, että ilman muuta itse matka on se kohokohta. Jollakin tavoin asia on noinkin, mutta jos tarkemmin miettii niin on se suunnittelukin hauskaa. Monilla loman suunnittelu alkaa nimenomaan matkan suunnittelulla. Toisilla suunnittelu tapahtuu matkatoimiston kuvastoa selailemalla, josta sitten etsitään sopivaa kohdetta. Kaupunki vai ranta, Alpit vai Aasia? Suunnitellessa saa miettiä ja kuvitella millaista olisi olla lomalla Alppien juurella nauttimassa puuterilumesta tai voi unelmoida millaista olisi istua Aasiassa turkoosin meren rannalla nauttien lämmöstä joka ei lopu illan pimenemisen myötäkään. Näissä unelmissa ja kuvitelmissa on se hyvä puoli, että niistä ei synny kuluja lainkaan. Voi vain nauttia.
Minä nautin paljon matkan suunnittelusta. Varsinkin viime vuosina kun olen tehnyt omatoimimatkoja. Matkojen suunnittelu alkaa yleensää sen jälkeen kun lennot johonkin kauas on hankittu. Voi pohtia missä ollaan ensimmäiset yöt, lennetäänkö johonkin toiseen kohteeseen vai vuokrataanko auto jolla kierrellään?
Tällä tavalla pohtimalla matka alkaa pala palalta muodostua ja odotus kasvaa...matkaan joka on vielä tässä vaiheessa vielä kaukana edessä. Joka tapauksessa kaava on aina sama: ensin ostetaan lennot ja sen jälkeen alkaa suunnittelu. Joskus sopivaa lentotarjousta odotetaan viikkoja ja joskus käy kuten pari kertaa on käynyt. Miten? Kerron kaksi esimerkkiä.
Joskus matkalla olokin vetää mietteliääksi...
 Esimerkki 1
Vietin rauhallista lauantai-iltaa kotona kun puhelin soi ja kaveri soitti kiihtyneenä: "Nyt on kova tarjous! Virhehinnoittelu! Lentoja Kolumbiaan 249€!" Ei muuta kuin soitto kolmannelle kaverille "Ota luottokortti mukaan ja lähdetään ostamaan lentoja" Tunnin päästä oli ostettuna lennot Kolumbiaan ja edessä oli meno maanantaina hattu kourassa pomon luo "Öö, mun pitäisi saada lomaa tolle viikolle...ei syyslomaviikolla varmaan kukaan muu haluakaan lomaa"

Esimerkki 2
Istuimme kaverini kanssa iltaa saunoen ja rentoutuen työviikon jälkeen. Muutamien löylyjen jälkeen heräsi ajatus, että voisihan sitä jonkun matkan tehdä. Muutamat löylyt lisää ja kello 23:29 oli tullut sähköpostiin lentoyhtiöltä varausvahvistus ostetuista lennoista.

Niin tai näin niin matkan suunnittelu voi olla parhaimmillaan  lähes yhtä nautittavaa kuin itse matka tai ainakin miellyttävä lisämauste siihen kokonaisuuteen jota matkailuksi kutsutaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti