keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Onko nyt mitään järkeä matkustaa noin paljon?

Matkailu on aihe joka herättää aina mielipiteitä, tosin taitaa jokainen aihe herättää, Minua kiehtoo se kuinka monella on kuitenkin erityisen voimakas mielipide matkailuun. Usein ne henkilöt jotka matkustavat verrattain vähän esittävät eniten mielipiteitä matkailun mielekkyydestä. Miksi on niin?

Meillä ihmisillä on yksi mielenkiintoinen ominaisuus oikeastaan kaikilla: me pidämme pääsääntöisesti omia valintojamme oikeina ja järkevinä kun taas toisaalta suhtaudumme niistä poikkeaviin valintoihin epäillen. Matkailussa tämä näkyy selvästi. Henkilö joka ei pidä matkailusta saattaa kovaan ääneen arvostella paljon matkailevaa käyttäen perusteena esimerkiksi lentämisen epämukavuutta, vieraan kielen parissa olon hankaluutta jne.
Cartagena, Kolumbia

 Olenko itse jotenkin erilainen? Haluaisin olla, mutta en ole. Aivan samalla minä arvostelen niitä jotka eivät pidä matkailusta pitäen omaa mielipidettäni oikeana tai ainakin järkevänä. Toisaalta en ymmärrä niitä jotka haluavat matkustaa seuramatkalla massaturismikohteeseen, koska maailmassa on paljon muita kohteita jotka ovat mielenkiintoisempia ja joihin pääsee halvemmalla. Olenko mielipiteeni järkevä vai ainoastaan arrogantti? Puolustukseksi voin sanoa tehneeni elämäni aikana varmaan parikymmentä seuramatkaa ja nähty on Alanya, Puerto Rico jne joten tiedän mistä puhun. Siltikin on tavallaan turha saarnata seuramatkoja vastaan. Niitä kuitenkin järjestetään edelleen valtavasti. Helsingistä lähtee viikoittain kymmeniä charter lentoja eri puolille maailmaa vieden ihmisiä seuramatkoille. Tuhannet ja tuhannet valitsevat niitä lomanvietto tavoikseen, joten mikä minä olen niitä arvostelemaan.
Matkailua voi harrastaa monilla tavalla ja hyvä niin. Annetaan jokaisen tehdä omat valintansa ja tehdään itse omamme.
Eihän matkailu nyt sentään ole elämän tärkein asia, mutta kiva mauste arjessa jaksamiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti