perjantai 12. heinäkuuta 2013

Mistä bloggari kirjoittaa aiheiden loppuessa?

Jokaiselle paljon kirjoittavalle syntyy aika ajoin tilanne jossa pitäisi kirjoittaa jotain, mutta ei tule mieleen mitään aihetta. Työkseen kirjoittavalle tilanne voi olla haastava, näin huvikseen kirjoittavalle ei ehkä niinkään haastava. Korkeintaan turhauttava.
Mistä aihe sitten silloin, kun mieleen ei tule mitään?
Silloin pitää palata aiheeseen josta löytyy aina kirjoitettavaa. Mikä se on? Naisten ja miesten erot!

Pelkkä aihe herättää monelle vahvoja mielipiteitä ja ne jotka minut tuntevat paremmin tietävät tämän aiheen olevan minulle rakas. Olen jopa kuullut väitteitä että olisin sovinisti.
Wikipedia määrittelee sovinismin mm.näin: "Englannin kielen mallin mukaan sovinismi on alkanut 1960-luvulta lähtien tarkoittaa suomen kielessä lähinnä sukupuolikiihkoilua, ja nimitystä sovinismi tai sovinismi ilman sen kummempia etuliitteitä on käytetty haukkumasanana miesten ylivaltaa kannattavasta aatteesta."
Tuon määritelmän mukaan en ole lähimainkaan sovinisti, en kannata miesten ylivaltaa. Usein vaan puhe naisten ja miesten eroista tulkitaan sovinismiksi josta ei ole lainkaan kyse.

Miten ihmessä muuten tämä aihe liittyy matkailuun, jota tässä blogissani olen luvannut käsitellä? Miesten ja naisten erot näkyvät matkailun alalla aika selkeästi. Olen aiemminkin tätä teemaa käsitellyt. Jo matkalle lähteminen on naiselle eri asia kuin miehelle. Siinä missä miehelle riittää lomamatkalle muutama puhdas vaatekerta nainen tarvitsee vähintään matkalaukullisen erilaisia vaatteita, koska eihän sitä etukäteen voi tietää mitä reissulla tarvitsee.
 Varsinaisella matkalla naisen on kertakaikkiaan pakko kierrellä edes vähän kauppoja. Miehen on silloin turha kysyä "Mitä etsit?" Vastauksena on yleensä tuhahdus "Mistä minä sen voin etukäteen tietää mitä löytyy?"
Naisen kanssa matkustaessa pitää siis muistaa, että nyt ollaan naisen kanssa matkalla ja ottaa se huomioon.
Osaa ne miehetkin shoppailla (kolmen miehen ostokset Las Vegasissa)
Ollaan sitten vaikka kuinka tasa-arvoisia niin miesten ja naisten eroja se ei poista....ja kuten olen ennenkin kirjoittanut: "Eläköön se pieni ero!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti