torstai 22. tammikuuta 2015

Matkailublogissa puhutaan välillä matkailustakin..

"Matkailu avartaa" on varmaankin yksi niitä eniten käytettyjä latteuksia joita matkailusta käytetään. Sitähän se ei tarkoita etteikö se olisi totta. Turha on oikeastaan edes muuta väittää. Saman sanonnan eri piirteitä olen blogissani usein käsitellyt.

Tämäkään kerta ei tuo poikkeusta.

Olen nyt autolomalla Arabiemiraateissa eli siis kiertelen eri puolella maata.

Muutamia hauskoja havaintoja olen täällä ajellessa tehnyt.

Ensimmäinen havaintoni liittyy liikennekäyttäytymiseen. Siitä voisi käyttää sanaa villi tai kohteliaasti pragmaattinen. Liikenteessä pätee jonkinlainen "siten mennään miten sopivalta näyttää" periaate.  Käytännössä se ilmenee vaikkapa niin, että nopeusrajoituksia noudatetaan mikäli ne kuljettajan mielestä ovat järkeviä. Usein ne eivät ilmeisesti ole. Samoin liian hitaasti ajava voidaan ohittaa joko vasemmalta tai oikealta.  Siinäkin tapauksessa, että oikealla ei ole kaistaa. Ensimmäisen kerran se tuntui oudolta, mutta siihenkin tottui. Nyt osaan jo katsoa myös oikeanpuoleiseen sivupeiliin ajaesani oikeanpuolimmaista kaistaa. Enää ei säikähdä kun yhtäkkiä oikealla puolella vilkkuu zenon valot ja V8 Land Cruiser vilahtaa ohi.

Moottoritiellä ajaessa kiinnitin eilen illalla huomion vähän väliä pysähtyneisiin autoihin. Ensin luulin niiden olleen jotain romuja, mutta eivät ne olleetkaan. Täällä on näemmä tapana pitää pieni picnic illalla autiomaassa. Kieltämättä he näyttivät paimentolaisilta perinteisissä asuissaan. Erotuksena lienee se, että kamelin sijaan kulkupelinä on katumaasturi ja autiomaa on moottoritien vieressä.

Ihmiset pitävät siis perinteistä kiinni ja muokkaavat niitä aikaan sopiviksi.

Onko meillä Suomessa jotain samaa?

Mietin, että vertaisin saunaa samaan. Meille sauna on säilynyt nykyaikaan saakka. Ulkomailla saunoja on lähinnä hotelleissa, meillä lähes joka kodissa. Emme oikeasti saunaa mihinkään tarvitse, mutta perinne elää. Puhumme saunan lämmityksestä vieläkin vaikka monelle se tarkoittaa yhden säätimen kiertämistä.

Vaikka siis taskussa on älypuhelin niin me kaikki kaipaamme kosketusta taustaamme..on se sitten sauna tai nuotio autiomaassa.

Tälläisiä tuntemuksia Ras Al Khaimahista..tänään matka jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti